De websites van Morssinkhof Groep B.V. maken gebruik van cookies     Meer informatie     Sluiten

Roombeek, Enschede

Roombeek: van rampgebied naar wederopbouwgebied, van ontwikkelingsgebied tot een warme stedelijke omgeving waar bewoners zich thuis voelen.

Met het stedenbouwkundig plan van de gerenommeerd stedenbouwkundige Pi de Bruijn van De Architecten Cie, zijn de architectonische ontwerpen voor geheel Roombeek ‘bewaakt’.
In de inrichtingsplannen voor de openbare ruimten is per plandeel, deels door de Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer van de Gemeente Enschede en deels door BURO SANT EN CO landschapsarchitectuur, een detailontwerp op straatniveau gemaakt. Zo ook voor het plandeel Bamshoeve: het gebied vernoemd naar de voormalige textielfabriek.

“Een warme stedelijke omgeving waar bewoners zich thuis voelen”, zo typeert Pi de Bruijn de wederopgebouwde Enschedese wijk Roombeek. Waaronder dus  Bamshoeve, een buurt met een bijzonder villaparkachtig karakter, gekenmerkt door ruime vrijliggende kavels aan een slingerende woonstraat, de Bamshoevelaan.
Om het parkeren op eigen terrein te ontsluiten kent Bamshoeve ook parkeerstraten: kleine straten, die uitsluitend bedoeld zijn om het parkeren achter de woning mogelijk te maken.
Samen met de grote voortuinen geeft de rijkelijke voorziening aan bomen en beplanting aan Bamshoeve een groene en chique uitstraling. Niet in het minst door het in de trottoirs toepassen van verschillende formaten Maas & Waal Cobblestones in de kleuren Antraciet en Grijs en markante betonnen banden van de Morssinkhof Groep, (o.a. trottoirbanden 13/15 x 25 x 100 cm en invalidebaden 50 x 75 x 20 cm in de kleur Antraciet/Glanskies).

Eveneens uniek kan het Voorzieningencluster worden genoemd. Een scholenbuurt, waarin ook woningen, multifunctionele ruimtes en verenigingen hun plek in Roombeek hebben. Het ontwerp voor deze openbare ruimte is vormgegeven door BURO SANT EN CO.
Het definitieve ontwerp is tot stand gekomen m.m.v. de Gemeente Enschede en vertegenwoordigers van woningbouwvereniging De Woonplaats, van de verschillende scholen en van overige gebruiksgroepen. Binnen het Voorzieningencluster worden bij de gebruikers en de bezoekers doorgaans nogal wat hersencellen geactiveerd. Vandaar de keuze voor het daarop aansluitende beeld van de bestrating van het centrale plein: een uniek ontwerp, waarin een ‘hersenpan’ te onderscheiden is. Voor het ontwerp van de 'hersenpan' zijn halve Mobo deklaagstenen (10,5 x 10,5 x 8cm) met klein facet toegepast in de kleuren Antraciet/Glanskies, Hadsteenkleur/Glanskies en Wit.
Tevens zijn er op het plein tegels 63 x 63 x 8 cm, met facet in de kleuren Grijs / Glanskies en Antraciet / Glanskies toegepast.

De Eyecatcher "Roombeek, Enschede" kunt u hier downloaden.
NIEUWS

  • Vacatures voor locatiemanager en assistent locatiemanager

    Voor onze productielocatie in Hengelo zoeken wij een locatiemanager. Voor onze productielocatie in Hardenberg zoeken wij een assistent ...
  • Morssinkhof Groep neemt Decor Son over

    Morssinkhof Groep neemt het in Son en ’s-Hertogenbosch gevestigde Decor Son over. Op 4 juli heeft Morssinkhof Groep overeenstemming bereikt met de ...
  • Vacature Allround marketingcommunicatiespecialist

    Ter uitbreiding van onze marketingafdeling zijn wij op zoek naar een allround marketingcommunicatiespecialist. Bekijk de vacature hier.